• Getaways
More

  Seværdigheder på Bornholm: Getaway til solskinsøen

  Naturoplevelser

  Opalsøen

  Tæt på Hammerhavn finder du Opalsøen. En sø omgivet af kæmpe klippevægge, og med Danmarks længste svævebane på tværs i højsæsonen. Det er en smuk tur at gå rundt her og se søen både fra neden og stående oppe på de høje klipper. Et par steder rundt om søen, kan du også springe fra klipperne i flere meters højde. 

  Det er en meget anbefalelsesværdig tur at gå og du finder natur her, som ikke kan opleves noget andet sted i Danmark. Prøv den lange svævebane hvis du ønsker at få et adrenalinkick på din tur til Opalsøen.

  Svævebanen ved Opalsøen Bornholm
  Tovbanen: Svævebanen ved Opalsøen, Bornholm

  Døndalen

  I Døndalen finder du Danmarks højeste vandfald på omkring 20 meter. Parker bilen eller cyklen for enden af dalen ud mod vandet og gå langs stien ind i dalen. Det er en meget smuk tur, især hvis solen skinner og strålerne lyser ned mellem træerne. Det er fugtigt og lunt helt hen i efteråret, når du går rundt langs åen, der løber nede i dalen. 

  Følger du stien, når du til et sted, hvor du enten kan gå op af en trappe eller fortsætte ligeud. Går du op ad trappen, kommer du meget højt op på klipperne og kan får en smuk udsigt over dalen. Hvis du går ligeud, kommer du til vandfaldet forenden. 

  Mængden af vand i vandfaldet afhænger meget af, hvilken årstid du kommer på. Hvis du vil have mest muligt ud af turen, anbefaler vi at gå gennem dalen i foråret, hvor der vil være mest vand i både vandfald og å.

  Hammershus

  Hammershus er en gammel middelalderfæstning, som du kan opleve ruinerne af på det nordlige Bornholm. Ruinerne er meget spændende at bevæge sig rundt indeni, og den omkringliggende natur er virkelig smuk. 

  Desuden blev der i år 2018 opført et besøgscenter til Hammershus. Her kan du opleve udstillinger og blive klogere på historien bag Danmarks ældste borgruin. Hammershus menes at være blevet opført helt tilbage i 1200-tallet. Det er den mest besøgte seværdighed på Bornholm og bestemt værd at se, hvis man tager til klippeøen. 

  Du finder desuden en café og restaurant – hvis koncept er udviklet af Michelin-kokke –  som blandt andet serverer dansk smørrebrød. Dét er også værd at prøve!

  Hammershus
  Hammerhus, Bornholm

  Wellness

  Diamant Spa

  Hvis du tager på weekend-getaway til Bornholm, og virkelig har brug for at slappe af, anbefaler vi at tage i Diamant Spa. Dette Spa ligger i Rønne på hotellet Griffen Spa Hotel helt ned til vandet. 

  Spaen er inspireret af de mange forskellige seværdigheder på Bornholm. Du kan blandt andet opleve “vandfald”, våd- og tør-ovne og “Rokkestenen”, hvor du får massage på en rokkelig granitsten. Desuden kan du opleve temperaturforskelle med varm damp og koldt vand, hvor temperaturen skifter mellem 0 grader og tropisk varme. 

  Du kan få mange forskellige slags ansigtsbehandlinger og massage, og sidst kan du nyde den udendørs spa med udsigt til Østersøen og solnedgang om aftenen. 

  Læs også: Weekendophold med spa og wellness på Sjælland

  Spisesteder

  De bornholmske røgerier 

  På Bornholm finder på hele 10 røgerier, som er spredt over øen. En del af røgerierne har både restaurant og butik, så du kan både tage ud at spise og opleve stemningen på røgeriet, men også købe lune fiskefrikadeller eller friske rødspættefileter med hjem. 

  Det siges, at Gudhjem Røgeri er det mest autentiske røgeri. Her kan du, som på alle de andre røgerier, nyde en Sol over Gudhjem og hvor gøres det bedre end i Gudhjem? 

  Røgerierne tilbyder også store overdådige fiskebuffetter, hvor du finder alt godt fra havet og mere til. En spiseoplevelse på et røgeri er et must, når du besøger øen, og kan klassificeres som en af mange seværdigheder på Bornholm. 

  Røgeri Bornholm

  Kabyssen i Hasle

  Hvis du leder efter en god frokost til billige penge med smuk udsigt, så tag et smut til Hasle. Her finder du Kabyssen, som laver alverdens lækre sandwiches. Prøv deres lækre, saftige flæskestegssandwich af bornholmsk gris. Den er afsindig lækker og kan tages med hjem eller nydes udenfor på terrassen. 

  Her får du en smuk udsigt over Østersøen og desuden ligger den lige ned til en mindre, men lækker sandstrand, hvor du kan tage en dukkert, før eller efter maden. På Kabyssen kan du også købe den økologiske Krølle Bølle is. 

  Hallegaard Gårdbutik 

  I Østermarie finder du Hallegaard Gårdbutik. På vejen derhen, når du flere gange at tænke, at du er kørt forkert. Men gårdbutikken dukker op og her kan du købe et væld af lækre Bornholmske delikatesser. Hallegaard har eget pølsemageri, hvor de laver pølser og spegepølser i mange lækre varianter. 

  Du kan opleve fritgående dyr og spise frokost på caféen, hvor du blandt andet kan få hot-dogs med pølsemageriets hjemmelavede pølser. Du kan slukke tørsten i forskellig, lækker most fra Bornholms Mosteri. 

  Caféen er hyggelig og gården og omgivelserne er smukke. Smut forbi til en frokost og køb lidt lækre specialiteter med fra gårdbutikken, før du tager hjem. 

  Huse Bornholm

  Musikoplevelser

  Gæstgivergården

  Gæsten er efterhånden blevet mere og mere populær. Sæsonen på spillestedet er ikke ret lang, men til gengæld kan du opleve alt fra Søren Huss til Dizzy Mizz Lizzy til Lukas Graham og Mads Langer. 

  Gæsten serverer en overdådig grillbuffet til 199,- pr. person, som du kan mæske dig i før du nyder livemusikken fra en af de mange store kunstnere Gæstgivergården huser over sommeren. 

  Buffeten byder på et stort udvalg af lækre Bornholmske specialiteter og råvarer. Et besøg her er meget anbefalelsesværdigt, da både mad, musik og drikkevarer er i topklasse. 

  Wonderfestiwall

  I smukke naturomgivelser på Nordbornholm løber Wonderfestiwall af stablen hvert år i august måned. Festivalen rummer tre scener og er omgivet af flere smukke seværdigheder på Bornholm som Hammershus, Opalsøen og udsigt til Østersøen. 

  Mange store kunstnere spiller hvert år og publikummet er meget blandet. Wonderfestiwall har et fantastisk spiseområde med alt fra kebab til indisk, burgere og lækre salater. 

  Desuden har de deres egen gourmetrestaurant. Alle disse madoplevelser kan nydes med udsigt til Hammershus og Østersøen. 

  Foruden god musik og lækker mad i naturskønne omgivelser findes der flere forskellige sjove aktiviteter. Der er blandt andet hvert år gadeteater og dildorace. 

  Med Wonderfestiwall får du altså måde spændende madoplevelser, musik leveret af dygtige, anerkendte musikere og kunstnere og unikke naturoplevelser. 

  Kunst og håndværk

  Bornholm er med årene blevet et kvalitetsstempel og dette er ikke uden grund. Foruden de smukke seværdigheder på Bornholm, fantastiske madoplevelser og mulighed for afslapning, rummer øen også meget kunst og håndværk. 

  Besøg blandt andet Oh Oak i Nexø, som laver moderne keramik. Eller tag forbi Rønne og besøg Hjorths Fabrik, hvor du finder klassisk til stel fremstillet med gamle traditioner. 

  I Gudhjem finder du både Gudhjem Glasrøgeri og Baltic Sea Glass, hvor du kan se glas blive pustet på smukkeste vis af dygtige glaspustere fra forskellige steder i verden. 

  Baltic Sea Glass
  Baltic Sea Glass i Gudhjem, Bornholm
  Glaskunst på Bornholm
  Baltic Sea Glass i Gudhjem, Bornholm

  Bornholmske produkter

  På Bornholm kan du finde massevis af lækre specialiteter. Måske er der ovenikøbet nogle produkter, du ikke i forvejen vidste, var Bornholmske? 

  På solskinsøen finder du nemlig alt fra Bech chokolade, som fremstiller lækker, hjemmelavet chokolade af høj kvalitet til Johan Bülow-lakrids, som laver de kendte chokoladeovertrukne lakridser i mange forskellige varianter. 

  Derudover finder du Svaneke Øl, Den Ægte Bornholmske Sennep, Bornholms Mosteri, Svaneke Bolcher, og Karamelkogeriet i Gudhjem, som er Danmarks første karamelkogeri. 

  Alt sammen er ægte Bornholmsk og det er altså lidt sjovere og meget mere autentisk at sætte tænderne i et stykke karamel fra kogeriet i Gudhjem, og nyde en Svaneke Classic, mens du skuer ud over Østersøen, og har klippevæggene i ryggen. 

  Strande og badning

  Bornholm er en lille ø, og ligegyldigt hvor du befinder dig, er der aldrig langt til vand og strand. Der findes rigtigt mange skønne strande på Bornholm og også mange lækre steder, hvor du kan springe fra klipperne. 

  Som nævnt tidligere i indlægget kan du f.eks. ved Opalsøen springe fra klipperne i mange meters højde. Hvis du derimod hellere vil bade i Østersøen, så er det altså bare at søge mod kysten, hvor du finder masser af lækre sandstrande og muligheder for at bade mellem klipperne. 

  Dueodde strand er meget kendt for sit fine hvide sand. Her er virkelig lækkert at bade og mange turister og lokale søger hertil om sommeren. 

  I Allinge finder du Kæmpestranden, som selvom at navnet antyder det, ikke er kæmpe. Her kan du bade fra vandkanten, hoppe i fra klipperne eller lave hovedspring fra afsatsen, der er bygget ud i vandet. 

  I Gudhjem lidt nord for røgeriet kan du bade nøgen fra klipperne. Her er ikke ret mange mennesker og dem, der er der, bader som regel uden noget på. Der er opsat reb, så det er til at komme op af vandet igen. Det er et skønt sted at bade og en dejlig fri følelse at nøgenbade i Østersøen mellem de smukke klipper.

  Du kan også tage til Galløkken i Rønne, hvor du også finder den skønneste strand. Her er der for nylig blevet lagt store mængder sand ud, så stranden nu er endnu større. Vandet er krystalklart og her er meget skønt at bade fra. 

  Klipper Bornholm

  Transport til og på Bornholm

  Fly 

  Bornholm er kendt som ’Solskinsøen’, og har en helt unik natur, du ikke finder andre steder i Danmark. Du finder også et væld af seværdigheder på Bornholm, som er helt unikke og ikke findes andre steder. Klippeøen ligger i Østersøen og der er flere forskellige måder at komme til øen på, som ikke tager ret længe.

  For det første kan du flyve til Bornholm. Du kan få billetter fra ca. 900,- tur/retur, og flyveturen tager ikke mere end 40 min. fra Kastrup Lufthavn, og det er derfor den hurtigste måde at komme til øen på. Find flybilletter til Bornholm hos DAT, der udbyder ruten. 

  Færge

  Derudover kan du sejle med Bornholmslinjen, der i dag udbydes af Molslinjen. Færgen sejler fra Ystad i Sverige og turen tager én time og 20 minutter. Du kan rejse med bus direkte fra København til Rønne og omvendt. Billetterne koster ned til 119,- pr. vej og kan købes hos Bornholmerbussen.

  Du kan selvfølgelig også tage bilen til Ystad, og køre ombord på færgen, hvis du ønsker at kunne køre rundt på øen i egen bil. Disse billetter er heller ikke ret dyre. Se mere om priser på de forskellige typer af færgebilletter hos Bornholmslinjen. 

  Lej en cykel

  Øen er ikke ret stor, og med en bil kommer du nemt fra den ene ende af øen til den anden. Du kan også tage derover på cykelferie, og der er flere forskellige steder, hvor du kan leje cykler, som du kan køre ud og opleve Bornholm på.

  Der findes et utal af seværdigheder på Bornholm. Hvad end du ønsker at opleve historie, smuk og unik natur eller kunst og håndværk, så er øen et besøg værd.

  Da det ikke tager ret lang tid at komme til Bornholm, kan du sagtens tage en weekendtur til øen. Du kan også uden tvivl få en uge til at gå derovre, da der er rigtigt mange forskellige seværdigheder på Bornholm, som er et besøg værd.

  Getaway til Bornholm

  Getaways er de seneste år blevet mere og mere populære. Vi lever i en travl hverdag og mange ser frem mod weekenden ugen igennem.
  Derfor handler det for mange om at få mest muligt ud af weekenden og nyde den til fulde. Der er rigtigt mange forskellige muligheder for getaways i Danmark.

  Bornholm er en oplagt mulighed, hvis du har lyst til at få et afbræk fra hverdagen. Det er hurtigt og billigt at komme dertil. Du kan opleve den smukkeste natur eller nyde en fantastisk spa-oplevelse. 

  Derudover kan du spise utrolig lækker mad og købe kendte Bornholmske produkter med hjem, så du kan blive ved med at drømme dig tilbage til solskinsøen.

  Vi håber, du tager en tur til den smukke ø. 

  Du er desuden meget velkommen til at skrive en kommentar, hvis du har spørgsmål til Bornholm eller artiklen.

  Kommentarer

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her

  Annonce

  Populære kategorier

  Mere inspiration til dig