More

  Interrail

  Artikler & Inspiration

  Interrail-billetter: Find din pris

  I denne guide giver vi et overblik over billettyper, og hjælper dig med at finde din interrail pris. Vi tager udgangspunkt i...

  Interrail ruter: 3 fantastiske ruter til togrejser i Europa

  Planlæg din togtur i Europa Togrejser i Europa bliver mere og mere populært og du vil ikke fortryde at...

  Komplet interrail pakkeliste

  Her får du en komplet interrail pakkeliste til din næste togrejse i Europa. Den indeholder alt fra tøj til underholdning, elektronik, papirer...

  Interrail budget til den gennemsnitlige rejse

  Før du drager afsted på dit eventyr, er det vigtigt at have styr på dit interrail budget....

  Guide til DSB interrail

  Hvad er interrail?  DSB interrail er en togrejse gennem Europa, hvor intet er bestemt på forhånd. Med interrail er...

  Introduktion til interrail

  Udforsk Europa med tog

  Interrail er en stadig mere populær måde at rejse på. Én billet der giver adgang til toge i stort set hele Europa. Med interrail kan du både rejse klimavenligt og billigt, mens du kan besøge hele 31 forskellige lande og et utal af byer. Hop ombord på toget og oplev Europas smukke storbyer, fantastiske badestrande, sjove afkroge og unikke seværdigheder.

  Interrails oprindelse

  Hele konceptet med interrail, hvor du frit kan rejse mellem en masse lande i Europa startede som et forsøg. Egentlig var planen dengang i 1972, at forsøget skulle være midlertidigt. Dog var billetterne så populære, at man valgte at fortsætte salget. Dengang blev billetterne kun solgt til unge under 21 år eller studerende og med billetten kunne man besøge 20 forskellige lande i Europa.

  Et halvt århundrede med interrail

  I dag har interrail eksisteret i knap 50 år og rammerne har ændret sig en del. Nu kan alle – både unge, ældre og familier med børn, tage afsted og opleve Europa med tog. Det er blevet mere populært for familier at tage afsted, men størstedelen af de rejsende er stadig unge mennesker. Desuden kan man besøge hele 31 forskellige lande, men også vælge kun at rejse i enkelte lande. Der er rigtigt mange muligheder og få begrænsninger, hvilket er en af grundene til, at interrail er blevet så populært. Faktisk er salget af billetter de seneste år næsten fordoblet og her spiller klimadiskussionen uden tvivl en stor rolle.

  En klimavenlig rejse

  En rejse med tog er nemlig et meget klimavenligt alternativ til flyrejser. Hvor et fly udleder 223 g CO2/km, udleder et tog kun 37 g. Det er altså langt bedre for miljøet at købe en interrail-billet og opleve Europas mange smukke destinationer. Flyet vinder kun på tiden, hvor toget ikke kan følge helt med. Til gengæld er det en helt unik oplevelse du får, når du rejser ned gennem Europa og ser hvordan landskabet og faunaen ændrer sig undervejs.

  Tips og inspiration

  Her på siden kan du finde inspiration og viden til din interrail-rejse. Udover indlæg med erfaringer fra forskellige rejsende, finder du guides til alt fra interrail budget og pakkeliste til forskellige ruter. Med billetten har du nemlig uanede muligheder for forskellige interrail-ruter rundt om i Europa og vi har udarbejdet fede ruter i både Skandinavien, samt Øst- og Vesteuropa. Du kan bruge ruterne som inspiration og vælge destinationer til og fra som det passer dig.

  Wanderwind.dk giver dig det samlede overblik over alt hvad du skal vide, hvis du vil afsted på interrail. Du finder inspiration og tips til fede destinationer, overnatning, madoplevelser og alt det praktiske omkring turen. Velkommen til vores interrail-univers.