• Interrail
More

  Komplet interrail pakkeliste

  Her får du en komplet interrail pakkeliste til din næste togrejse i Europa. Den indeholder alt fra tøj til underholdning, elektronik, papirer og alt det praktiske. Med denne pakkeliste bliver du godt klædt på til din interrailtur. 

  Vores liste tager udgangspunkt i, at du er væk i én måned. Ligesom at vores interrail budget også tager udgangspunkt i, at du er væk i en måned. Tag højde for hvilken årstid du rejser på, når du laver din egen interrail pakkeliste. Måske du har brug for en trøje mere i efteråret eller en varm jakke om vinteren?

  Vores pakkeliste tager udgangspunkt i, at du rejser i sommerhalvåret, da det er på den tid af året, at langt de fleste tager på interrail.

  Hvis du endnu ikke har besluttet dig for, om interrail er det rette for dig, anbefaler vi at læse vores interrail guide først. Her kan du læse om hvad interrail er, hvad du skal tage højde for og hvilke fordele der er ved at rejse på denne måde.

  Læs også: Pakkeliste til backpacking

  Pas og papirer – de vigtigste ting

  Der er et par ting, som er helt uundværlige på din tur. Uden disse ting kommer du ikke ret langt og det er derfor allervigtigst at have styr på dem, før du pakker resten. 

  Vi anbefaler at du køber en pastaske som du kan have disse ting i. På den måde kan du altid have dem tæt på kroppen og samlet. Måske du får brug for at tage en lur i et tog, og stadig vil være sikker på at du kan fortsætte rejsen uanset hvad. 

  Disse fem ting, er de vigtigste på din interrail pakkeliste og du kan ikke undvære dem på turen. 

  • Pas
  • Interrail Pass
  • Kreditkort
  • Det blå sygesikringsbevis
  • Rejseforsikrings-papirer

  Du skal kunne fremvise dit pas sammen med dit interrail pas, når du rejser, for at kunne bevise at det er dit. Dit interrail pass indeholder nemlig ikke noget billede og derfor skal du kunne fremvise billedlegitimation i form af pas. 

  Husk kort og forsikringspapirer

  Hvis du har dit kreditkort, kan du nærmest, uanset hvad der sker klare dig videre på turen. Chancen for at du mister noget, er selvfølgelig ikke ret stor. Men den bliver endnu mindre, hvis du passer godt på dine ting. 

  Det blå sygesikringskort skal du bruge i udlandet, hvis du kommer til skade eller bliver syg. Det giver dig ret til at få behandling og virker som dokumentation for, at du er EU-borger og har sygesikring. 

  Vi fraråder at rejse uden en rejseforsikring – også på interrail – og også selvom, at det blot er i Europa. Det er altid en god idé at have en kopi af din forsikringspolice med, så du kan kontakte dit forsikringsselskab hurtigt og nemt, samt fremvise bevis for, at du er forsikret, hvis det skulle blive nødvendigt. 

  Pak dine vigtige papirer som pas, interrail pass, forsikringspapirer og diverse kort i en pastaske du kan have om halsen. På den måde passer du hele tiden godt på de ting, du ikke kan undvære på din interrailtur.

  kuglepen og notesbog

  Tøj og tilbehør – pak meget mindre end du tror

  Den har du sikkert hørt før. Men der er altså virkelig noget om snakken. Især hvis du rejser med rygsæk og skal slæbe rundt på det hele selv. 

  Du bruger meget mindre tøj, end du tror. Det vigtigste er, at du pakker noget tøj, du føler dig godt tilpas i. Selvom det kan være fristende at tage den nye kjole med eller bukserne du endnu ikke har fået brugt, så anbefaler vi, at du pakker tøj du allerede har brugt. Det tøj du kan slappe af i, er det tøj der skal på din egen interrail pakkeliste.

  Det kommer selvfølgelig, som nævnt, an på årstid og destinationer, når du pakker. Men denne liste er et godt udgangspunkt og så kan du selv tilføje, hvis du rejser i vinterhalvåret. 

  • Backpacker-rygsæk
  • 1 par bukser
  • 4 par shorts/nederdele
  • 8 overdele 
  • 2 trøjer/lette jakker
  • 12 par underbukser 
  • 12 par sokker
  • 2 par sko 
  • Badetøj 
  • Kasket/bøllehat
  • Solbriller
  • Nattøj

  Det giver forhåbentlig lidt sig selv, at du skal bruge en taske til at pakke alle dine ting i. Vi anbefaler at du køber en taske på mellem 50 og 65 liter. 

  Et par bukser er som regel mere end rigeligt. Som mand kan du måske vælge at tage to par med og så et par shorts mindre. Hvis du som kvinde gerne vil have en kjole eller to med, så er det altså om at bytte dem ud med enten nederdele eller overdele. Kjolerne skal ikke være ekstra, det får du slet ikke brug for. 

  Det er altid rart at have en varm trøje med. Nogle steder kan det blive meget køligt om aftenen og natten, selvom at temperaturene er høje om dagen. Lad være med at pakke to jakker, men pak gerne én tyk trøje og én tynd vind- eller regn-jakke. 

  Skyl op i hånden i stedet for at overpakke

  Underbukser og sokker kan skylles op undervejs, men nogle dage får du måske slet ikke brugt hverken det ene eller det andet. Det kan være fordi, du har sandaler på hele dagen eller fordi du lever på stranden i din bikini. Og hvis det skulle gå helt galt og du løber tør og ikke vil vaske dem op i hånden, er det heldigvis ikke verdens største udgift at købe lidt ekstra sokker eller noget ekstra undertøj. 

  De to par sko skal gerne være et par sneakers, der er gode at gå i og et par sandaler af en eller anden art. Du skal selvfølgelig huske dit badetøj og så er en hat altså altid en god idé. 

  Især hvis du skal sove på hostels, er det en rigtig god idé at tage noget nattøj med. På hostels kommer du måske til at sove sammen med en masse andre og så bliver det hurtigt uundværligt at have noget komfortabelt nattøj med. 

  Pak langt mindre tøj end du tror. Medbring vaskepulver i små doserede poser, så du nemt kan skylle undertøj og sokker op i vasken og lade det tørre, mens du er ude og opleve byen.

  Hygiejne og medicin – det der er nødvendigt at have med

  Når vi taler hygiejne og medicin, er der dels nogle ting, der er nødvendige at have med og dels nogle ting, der er gode at have med. Nogle ting, der gør turen lettere for dig. 

  For det første skal du fylde en toilettaske med de mest nødvendige ting. Hvad du fylder i udover det er helt op til dig selv, men tænk stadig i at begrænse dig. 

  • Tandbørste
  • Tandpasta
  • Shampoo
  • Showergel
  • Deodorant
  • Negleklipper
  • Solcreme

  De ovennævnte ting giver sig selv. Det er nogle ting du får brug for mere eller mindre hver dag, måske lige med undtagelse af negleklipperen.

  Spar tid, plads og penge med håndklæde og vaskepulver

  Derudover er der et par ting, der vil gøre din tur nemmere. Og så skal du selvfølgelig huske medicin. 

  • Mikrofiber håndklæde
  • Vaskepulver 
  • Ørepropper
  • Panodil
  • Imodium 
  • Allergipiller

  Et mikrofiber håndklæde er et tyndt hurtigtørrende håndklæde, der er uundværlig på en interrailtur. Det fylder næsten ingenting og så tørrer det langt hurtigere end et almindeligt håndklæde. Det er både perfekt, når du skal i bad, men bestemt også til en tur på stranden. 

  Vaskepulver kan med fordel doseres i små poser, så der er nok til at vaske i hånden. Vask f.eks. badetøj, strømper og undertøj op i vasken om morgenen inden du tager afsted og hæng det til tørre. Så er det rent og tørt, når du kommer hjem igen om aftenen. Du sparer både plads i din taske og sparer penge på ikke at købe det du mangler, når du vasker en gang imellem undervejs. 

  Medicin er en rigtig god idé at have med hjemmefra. Du kan få brug for smertestillende medicin eller piller mod diarré på tidspunkter, hvor du ikke kan finde et apotek, der har åbent. 

  Pak derfor altid medicin hjemmefra. Smertestillende, mave-medicin og allergipiller, hvis du er plaget af enten pollen-allergi eller fødevareallergi. Derudover selvfølgelig den medicin, der er nødvendig for dig. 

  Udover din medicin og andre nødvendige toiletsager, så pak et mikrofiber håndklæde i din rygsæk. Håndklædet fylder ikke ret meget og tørrer langt hurtigere end almindelige håndklæder.

  togstation

  Praktiske ting og elektronik – gør turen lidt sjovere 

  Til sidst er der et par ting, der gør din tur både mere sikker og mere sjov. Det er praktiske ting, der sparer dig for en masse besvær, samt underholdning til turen. 

  • Hængelås
  • Oplader
  • Adapter
  • Headset splitter 
  • Powerbank 
  • Kuglepen 
  • Notesbog
  • Kortspil
  • En god bog

  En hængelås er nærmest uundværlig, når du er på interrail. Især hvis du bor på hostels og vil låse din taske ind i et skab, når du sover eller er ude i løbet af dagen. Så tag en god hængelås med hjemmefra, så sikrer du dine ting. 

  Hvis du skal rejse til nogle af de enkelte det EU-lande, der ikke har samme stik, som i Danmark, så husk en adapter. Det kan koste dig dyrt, hvis du skal købe en undervejs.

  Rejser du sammen med en kæreste, en ven eller en anden rejsemakker, så vil i måske gerne kunne lytte til musik sammen. Køb en headset-splitter, så i kan koble to headset til sammen telefon og på den måde lytte til musik sammen, høre lydbog eller se en film. 

  Undgå at løbe tør for strøm og fare vild

  Du bliver hurtigt afhængig af din telefon, når du bevæger dig rundt i byerne. Til at finde vej, omregne valuta, booke hostels, tjekke togtider, tage billeder eller finde anmeldelser på madsteder. Derfor anbefaler vi at købe en powerbank, du kan tage med i tasken. Så løber du aldrig tør for strøm. Men husk også din mobil oplader på din interrail pakkeliste!

  En notesbog og en kuglepen er altid godt at have med. Uanset om du skal notere et vildt godt spisested ned, skal tælle point i et kortspil, har brug for at skrive tanker ned om turen eller noget helt andet. Desuden skal du bruge en kuglepen til at udfylde din interrail pass og det er ærgerligt pludselig at stå uden en. 

  Tag et kortspil og en god bog med, så der er lidt god underholdning til de lange togture. Alternativt kan du også tage en Kindle med eller blot læse på din telefon, hvis du ikke vil slæbe en stor bog med. 

  Mange steder på hostels finder bog bytte-centraler, hvor du kan stille din læste bog og snuppe en ny med videre. 

  Til de lange togture er det en god idé at have noget underholdning med. Med en god bog og et kortspil slipper du for at kede dig i mange timer. Husk også en sikkerhedslås, så du kan låse din taske inde, mens du er ude og opleve. Køb en powerbank og husk din oplader, så slipper du for at løbe tør for strøm på turen.

  Husk at du stadig bare er i Europa

  Hvis der er noget, der smutter under pakningen og du glemmer noget, så frygt ikke. For med interrail er du hele tiden i Europa. Det er altid en god idé at gå ud fra en interrail pakkeliste, men alle kan glemme noget. 

  Hvad end det er badetøjet eller de smertestillende du har glemt, så er det altså til at finde undervejs på turen. 

  Husk at du mange gange undervejs på turen skal slæbe rundt på din taske. Så selvom vi allerede har nævnt det, så siger vi det lige igen – pak let og meget mindre end du tror! 

  Vi håber, du får en rigtig god tur og kan bruge vores interrail pakkeliste til din pakning. 

  Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du står og skal afsted. Vi er altid interesserede i at høre fra rejsende ligegyldigt, hvor turen går hen. 

  Derudover er du også velkommen til at efterlade en kommentar nedenfor, hvis du har spørgsmål.

  Kommentarer

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her

  Annonce

  Populære kategorier

  Mere inspiration til dig