• Interrail
More

  Interrail-billetter: Find din pris

  I denne guide giver vi et overblik over billettyper, og hjælper dig med at finde din interrail pris. Vi tager udgangspunkt i interrail priser 2019, da de netop i år er blevet opdateret og ændret.

  Når du køber din interrail billet skal du tage stilling til nogle forskellige ting. Billetterne er inddelt i forskellige kategorier, hvor nogle – som alder – er selvsagt. Mens andre – som 1. eller 2. klasse – er noget du skal tage stilling til. 

  Vi guider dig gennem de forskellige ting, du skal tage stilling til. Læs med og få et overblik over priserne og eksempler på dem, eller scroll ned i bunden, hvor du finder et skema over priserne. 

  Billettyper – hvordan er billetterne kategoriseret? 

  Aldersgrupper

  Først og fremmest er alle priser inddelt efter alder. Der er tre kategorier: 

  • Ung (12-27)
  • Voksen (28+)
  • Senior (60+)

  De billigste billetter sælges til de unge, dernæst til seniorer og til sidst til voksne. Alle voksne kan desuden have to børn under 12 år med. Børn skal altid have deres eget interrail pass. Det skal man altså huske at bestille også, selvom det er gratis. 

  1. og 2. klasses-billetter

  Priserne inddeles i 1. og 2. klasse. Der kan være væsentlig forskel på din interrail pris afhængigt af, hvilken klasse du ønsker at rejse på. Derfor er det værd at overveje, hvorvidt det er nødvendigt at investere i en dyrere billet på 1. klasse. Her ser du de primære forskelle på de to klasser. 

  1. klasse2.klasse
  Justérbare sæderAlmindelige sæder
  Bredere sæderAlmindelige sæder
  1 stikkontakt pr. sæde1. stikkontakt pr. 2 sæder
  Ekstra benpladsNormal benplads
  Vand og aviser
  Menu ved bordet

  Du får altså mere komfort og mere service på 1. klasse. Med en menu ved bordet slipper du for at lede efter restaurations-vognen, men kan bestille direkte fra sædet.

  Desuden vil du opleve, at der generelt er langt færre, der rejser på 1. klasse. Så hvis du ønsker mere ro, kan dét tale for at vælge 1. klasse.

  Færre rejsende på 1. klasse betyder også, at der ofte er flere ledige sæder til rådighed. Hvis du rejser i højsæsonen kan du risikere at komme ud for, at pladsbilletterne til enkelte togrejser er udsolgt og du f.eks. må vente på en senere afgang.

  Dette vil du ikke højst sandsynligt ikke komme ud for på 1. klasse. Det kan ikke lade sig gøre at foretage pladsreservationer på 1. klasse med et interrail pass til 2. klasse.

  Periode og rejsedage 

  Det mest væsentlige når du vælger din billet, er nok perioden og rejsedagene. Perioden bestemmer den mulige længde af din tur. Altså behøver du ikke have afrejse på dag 1 eller hjemrejse på den sidste valgte dag. 

  Du kan sagtens købe en billet, der har en periode på 2 måneder, selvom din tur kun varer 40 dage, hvis det passer bedst med rejsedagene. 

  Rejsedagene er det antal af dage du kan køre med togene inde for din rejseperiode. Du skal ikke på forhånd beslutte dig for, hvornår rejse-dagene ligger. Det kan du finde ud af undervejs. 

  Du kan også vælge at købe en billet, hvor perioden er den samme som antal af rejsedage. På den måde kan du rejse frit i hele perioden og skal ikke vælge eller begrænse dig. Du skal dog stadig notere rejse-dagene under Travel diary i dit interrail pass. 

  Global pass og one country pass

  Udover et Global Pass kan du også vælge at købe et One Country Pass. Med den type billet kan du vælge at rejse i ét af de 31 lande. 

  Måske ønsker du at udforske Frankrig og både opleve hovedstaden Paris og den franske riviera, små sydfranske byer og Normandiet? 

  Med et One Country Pass er rejseperioden altid på 1 måned og du kan vælge mellem 3, 4, 5, 6 eller 8 rejsedage. 

  Billetpriser – hvad koster de forskellige billetter?

  Her i skemaet kan du se priserne på alle Global Pass billetter. Du skal huske, når du planlægger din tur og vælger billetten, at både din ind- og udrejse tæller med som rejsedage. 

  Med et One Country Pass kan du som sagt rejse i et enkelt land. Her er priserne en del anderledes end de billetter, der gælder i hele Europa. Din One Country Interrail pris er også meget forskellig afhængigt af, hvilket land du gerne vil rejse rundt i. 

  Tyskland: 1 måned – 5 rejsedage = 1589,-
  Portugal: 1 måned – 5 rejsedage = 882,-
  Kroatien: 1 måned – 3 rejsedage = 388,-
  Spanien: 1 måned – 6 rejsedage = 1596,-
  Bulgarien: 1 måned – 8 rejsedage = 867,-
  Græske øer: 1 måned – 5 ture = 517,-

  Pris-eksemplerne tager udgangspunkt i aldersgruppen ung 12-27 år og rejse på 2. klasse. Du kan se flere interrail-priser hos DSB.

  Inspiration til din tur

  At rejse med interrail er en super spændende måde at rejse på. Du kan komme rundt i alle afkroge af Europa, se storbyer og verdenskendte seværdigheder, besøge havnebyer eller badeferie-destinationer med smukke sandstrande. 

  Det er en meget fri måde at rejse på, da det ikke kræver ret meget planlægning på forhånd. Du køber billetten, og derfra kan hoppe på toget og opleve Europa ligesom du har lyst. 

  Mange ønsker at planlægge en smule på forhånd. Det kan du f.eks. gøre ved at finde inspiration til forskellige interrail ruter. 

  Derudover kan det være rart at lægge et interrail budget på forhånd, så du har en idé om, hvor mange penge du skal have med.

  Du kan komme billigt og langt omkring med en mulig interrail pris på helt ned til 1650,- for et Global Pass. Du har heller ikke nødvendigvis brug for en masse udstyr. 

  Så pak rygsækken og hop ombord på det næste tog mod din drømmedestination i Europa. 

  Hvis du har spørgsmål til indlægget, er du velkommen til at efterlade en kommentar. 

  Kommentarer

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her

  Annonce

  Populære kategorier

  Mere inspiration til dig