• Interrail
More

    Interrail ruter: 3 fantastiske ruter til togrejser i Europa

    Planlæg din togtur i Europa

    Togrejser i Europa bliver mere og mere populært og du vil ikke fortryde at tage ud og opleve Europa med tog. Det er en fantastisk måde at besøge rigtigt mange forskellige lande, byer og kulturer på. 

    I toget kan du se landskabet og naturen ændre sig undervejs på turen, og du får en helt anden fornemmelse af omverdenen, end når du rejser med fly. 

    Desuden er det at rejse med tog en meget mere miljøvenlig måde at rejse på end med fly og skal du rundt i Europa er der er aldrig ret langt med tog. 

    Når du går i gang med at planlægge din tur, skal du selvfølgelig tage højde for et par forskellige ting. Nogle byer er ikke forbundet så godt med tog, mens du mellem andre byer finder lyntoge og kan være fremme på ingen tid. 

    I dette indlæg har vi gjort det nemt for dig, og har fundet tre ruter, der giver mening, hvis du har gået og drømt om at rejse med tog i Europa. 

    Skandinavien rute 

    København → Karlskrona → Kalmar → Stockholm → Kiruna → Östersund → Trondheim → Oslo → Kristiansand → Aarhus

    Smukke skove, sandstrande og nordlys 

    Denne tur går gennem Skandinavien, altså Danmark, Sverige og Norge. Turen starter i det sydlige Sverige, hvor du kan opleve de klassiske rødmalede huse, tage på øhop ved Karlskrona og finde massevis af smukke hvide sandstrande. 

    Du kommer til at besøge både den svenske og den norske hovedstad. I Kiruna kan du se nordlys og i Östersund kan du besøge tamme elge og stå på ski. 

    Trondheim er Norges 3. største by og er særlig kendt for sit fokus på lokale råvarer og madtraditioner. Desuden kan du finde en masse lækker, lokalt brygget øl og ro nogle fantastiske ture i kajak. 

    I Kristiansand kan du opleve smukke og berømte strande, masser af vandsportsaktiviteter og mange forskellige musikoplevelser, både festivaler og optrædener af forskellige arter. 

    Praktisk om Skandinavien-ruten

    Der er altid et par ting, man skal tage stilling til, når man planlægger sin tur. På denne tur skal man tage højde for, at det kan være utroligt koldt, hvis man vælger at tage afsted i vinterhalvåret. Men samtidig, kan det blive en utrolig smuk tur og give gode muligheder for vintersport, når der ligger sne. 

    Desuden skal du være opmærksom på, at det allerbedste tidspunkt, hvis du vil opleve nordlys, er i vinterhalvåret. Der er aldrig en garanti for at kunne opleve dette fantastiske naturfænomen, men der er store chancer for at opleve det i Kiruna, hvis du tager afsted mellem September og Marts. 

    For at komme til Kiruna skal du med nattog fra Stockholm. Her er det værd at vide, at du skal reservere en billet, og hvis du ønsker en seng natten over, skal du reservere dette og ikke blot en pladsbillet. 

    Østeuropa rute

    København → Berlin → Krakow → Budapest → Zagreb → Split → Ljubljana →Wien → Prag → Leipzig

    Billige gastronomiske oplevelser, vandfald og Østeuropas historie 

    Denne togtur tager dig gennem mange smukke byer i Østeuropa. Generelt er det billigere at rejse i Østeuropa og der kan være mange penge at spare. 

    Turen starter i én af vores favoritdestinationer, Berlin. Læs mere om byen i vores guide til Berlin. Derefter går turen videre til Krakow, hvor du blandt andet kan tage ud og opleve Auschwitz, en koncentrationslejr fra 2. verdenskrig.

    I de forskellige Østeuropæiske lande kan du købe god øl til meget billige penge. Du kan opleve gastronomi i verdensklasse og sågar finde Michelin-restauranter, der ikke koster alverden. 

    I Split, Kroatien finder du de smukkeste strande og naturparker med vandfald, hvor du kan bade og finde fantastiske vandreruter. Find smukke bjergruter og udsøgt arkitektur i Wien. Oplev Prag, gå langs med floden og kryds Karlsbroen. Byen er smuk og sprudler af liv og ungdom. 

    Praktisk om Østeuropa-ruten 

    Denne tur kan blive utroligt varm i højsæsonen. Desuden inkluderer den nogle destinationer, der kan oplever rigtigt mange turister i juni, juli og august.

    Det bliver hurtigt nogle lange dage, hvor man ikke får oplevet så meget, hvis temperaturen rammer 40 grader. Det er efterhånden ikke usædvanligt i nogle af disse Østeuropæiske byer. Flere af byerne ligger langt inde i fastlandet, og selvom du finder floder og kanaler,  er det bestemt ikke sikkert, at du kan tage en dukkert i disse. 

    Overvej derfor at tage på denne tur i foråret eller efteråret. Der vil de smukke vandfald, du kan opleve i Kroatien også være fyldt med vand. Du slipper for uanede mængder af turister og trangen til at tage en dukkert, for at kunne fungere i sommervarmen. 

    Dog skal det pointeres, at du sagtens kan begive dig ud i denne tur om sommeren. Men måske er det værd at søge mod mindre turistede steder en gang imellem undervejs på ruten. 

    Vesteuropa rute 

    København → Berlin → München → Milano → Bern → Paris → London → Bruxelles → Amsterdam → Hamborg

    Storbyliv og verdenskendte seværdigheder

    Ruten her tager dig gennem Vesteuropas storbyer. Igen starter turen i Berlin. En by, der de seneste årtier har oplevet en enorm udvikling. 

    Turen fortsætter ned gennem Europa til München, hvor du ikke må misse Englischer Garten. I Milano og Bern bliver du fyldt op med smuk arkitektur, museer, mode og verdenskendt chokolade. Oplev kærlighedens by, Paris. Se Eiffeltårnet, Sacré Coeur og Notre Damm, før du krydser den Engelske Kanal med lyntoget og kommer til London. 

    Tag en tur i London Eye og se den smukke engelske by. Tag tilbage for at opleve Bruxelles og Amsterdam, som byder på god øl, flotte kanaler og anderledes kulturer. Stop i Hamborg på vej mod Danmark. En by i stor udvikling med et vildt natteliv. Tag forbi Reeperbahn, for at opleve Tysklands næststørste bys utrolige natklubber. 

    Praktisk om Vesteuropa-ruten 

    På denne tur besøger du nogle af de største byer og hovedstæder i det vestlige Europa. Generelt er denne del af Europa dyrere og det er værd at tage højde for. 

    Du skal forberede dig på at både alkohol, overnatninger og mad koster mere, end i f.eks. Østeuropa. Dog er det som regel altid muligt at finde gode og billigere alternativer. Når det kommer til overnatninger, kan det være en god idé at forsøge at booke lidt i forvejen, da det ellers kun er de dyre senge eller værelser, der er tilbage. 

    I Vesteuropa er der også mange steder, hvor det er nødvendigt at bestille pladsbillet til togene. Når du skal til og fra London er det især vigtigt at være opmærksom på dette. Disse afgange kan til tider bliver helt udsolgt, og hvis du rejser med interrail, skal du vide, at der kun udbydes et begrænset antal pladsbilletter. Derfor er det en god idé at være på forkant, specielt hvis du planlægger at tage til eller fra London i en weekend. 

    Værd at vide, når du planlægger togrejser i Europa

    Du skal overveje, hvor længe du er villig til at sidde i et tog, og hvor mange skift du kan overskue. De ruter vi har lavet i dette indlæg, er alle med overskuelige rejselængder eller med mulighed for at rejse med nattog. Det kan være forskelligt afhængigt af ugedag og årstid, hvilke togforbindelser, der udbydes. 

    Vores tip er altid at bruge app’en Rail Planner. Her kan du finde alle forbindelserne mellem dine destinationer og til- og fravælge f.eks. regionale tog, der som hovedregel ikke kræver reservation. 

    Derudover skal du overveje, hvor længe du gerne vil være væk. Tænk over hvor mange dage, du gerne vil have til at oplev hver by. Måske er der nogle destinationer du gerne vil bruge flere dage på og omvendt. 

    Forslagene i dette indlæg indeholder alle 10 forskellige destinationer. Du kan selvfølgelig selv bygge på, tilføje destinationer eller sløjfe nogle. Husk dog altid at tjekke hvor lang rejsetiden er mellem dine valgte destinationer. 

    Når du køber billetter, skal du være opmærksom på et par ting. Du kan vælge at købe en interrail billet, hvilket er oplagt til togrejser i Europa. Du kan også selv sammensætte turen, men det bliver som oftest meget dyrere. Læs mere om interrail i vores guide til interrail.

    Husk, at du skal bruge en rejsedag på både ind- og udrejse med DSB interrail. Du kan læse meget mere om dette i vores andre indlæg om interrail

    Har du spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at henvende dig nedenfor.

    Kommentarer

    EFTERLAD ET SVAR

    Indtast venligst din kommentar!
    Indtast venligst dit navn her

    Annonce

    Populære kategorier

    Mere inspiration til dig