More

  Rejseguide

  Europa

  Tyskland

  Rejseguide

  Spanien

  Rejseguide

  Italien

  Rejseguide

  Frankrig

  Rejseguide

  De eksistentielle og de oplysende rejsebøger og rejseguides

  Rejseguides og -bøger går mange hundrede år tilbage i historien. Oprindeligt har bøger om rejser været mere eksistentielle og fokuserede på erindringer, end de er i dag. Noget af det første nedskrevne materiale om rejser er ‘A Sentimental Journey’ fra 1768, hvor Laurence Sternes beskriver sin følsomme rejse gennem Italien og Frankrig. Også ‘Italienische Reise’ er en erindrende rejsebog, og det er bøger som disse, der satte skub i udviklingen af det individualistiske livssyn.

  De mere oplysende og faktabaserede rejseguides kom hovedsageligt til verden i forbindelse med avisens oprindelse. Her opstod en kilde, hvor mindre tekststykker om rejser kunne udgives til avisens brede publikum, der ønskede at blive oplyst. Før 1900-tallet var publikummet dog stadig snævert, da det var de færreste, der havde ressourcerne til at rejse langt væk hjemmefra. Men efterhånden blev det mere overkommeligt og rejseguides blev op igennem det 20. århundrede mere populære.

  I 1960’erne udgav Politiken de første ikoniske rejseguides ‘Turen går til…’, som siden har været voldsomt populære. I de efterfølgende årtier er der blevet forfattet uanede guides og bøger om rejser verden over.

  Digital rejseinspiration

  I takt med digitaliseringen er mere og mere indhold blevet internetbaseret, selvom der stadig er en del, der benytter sig af rejseguides i fysisk form, når de rejser. Men internettet giver os en fantastisk mulighed for at søge viden og inspiration til rejser og oplevelser verden over. Der findes i dag mange forskellige let tilgængelige kanaler, hvor det er muligt at finde inspiration, artikler og information om rejser.

  Danskerne rejser rigtigt meget og størstedelen af den inspiration vi søger og den viden vi tilegner os, kommer fra internettet. Her er det både populært med rejseguides, der er faktabaserede og oplysende. Det kan f.eks. være guides, hvor du kan læse alt om destinationer, de bedste spisesteder, flotteste strande og must see-seværdigheder. Men rejseberetninger, hvor indholdet er mere eksistentielt og lægger vægt på den rejsendes egne oplevelser og erfaringer, er også meget populære. Vi vil både oplyses og gøres klogere på fakta om den destination vi besøger, men også gerne vide, hvilke oplevelser andre rejsende har haft med stedet.

  Vores rejseunivers

  Hos wanderwind.dk har vi i sinde at give dig det bedste fra begge verdener. Vi ønsker at gøre dig klog på verden og dens smukke destinationer. Vi mener, at det er vigtigt at være oplysende og give dig et overblik over hvad, der er værd at vide om forskellige destinationer. Men det vigtigste for os, er lysten til at rejse. Derfor skriver vi både oplysende rejseguides om verdens storbyer, badestrande, spændende afkroge, spisesteder og alt derimellem. Men samtidig formidler vi beretninger fra rejsende verden over, der ønsker at dele tips og erfaringer fra deres egne rejser. Vi mener, at sammenhængen mellem det oplysende og det inspirerende indhold på bedst mulig vis, giver dig lysten til at rejse og muligheden for mere nydelse undervejs. Velkommen til vores univers af rejseguides i alle afskygninger.