More

  Frankrig

  Rejseguide

  Artikler

  Oplevelser og seværdigheder i Nice

  Du finder et væld af seværdigheder i Nice, som ligger på Den Franske Riviera. Men byen byder også på mange andre spændende...

  Introduktion til Frankrig

  Hvad er Frankrig kendt for?

  Frankrig er foruden sit køkken, der byder på spændende gastronomiske oplevelser, især kendt for mode, arkitektur og kunst. Derudover er vinproduktionen i Frankrig kendt i hele verden. Landet byder på alt fra kystbyer med lækre sandstrande, pulserende storbyer og landlig idyl.

  Hvad er hovedstaden i Frankrig?

  Frankrigs hovedstad er Paris. Byen huser 12 millioner mennesker og er dermed en af de største byer i Europa målt på befolkningstal. Gennem byen løber Seinen og i byen finder du verdenskendte attraktioner som Eiffeltårnet, domkirken Notre Dame og kunstmuseet Louvre, hvor du kan opleve Mona Lisa.

  Hvad er klokken i Frankrig?

  Frankrig benytter sig af centraleuropæisk tid og centraleuropæisk sommertid i sommerhalvåret. Tidszonerne er altså de samme som vi kender dem i Danmark. I vinterhalvåret er Frankrig en time foran koordineret universaltid og i sommerhalvåret to timer. Klokken er altså altid den samme i Frankrig som i Danmark.

  Hvad spiser man i Frankrig?

  Fransk gastronomi byder både på kendte klassikere som Coq au vin og crème brûlée, men også simple ting som croissanter, baguettes og oste. Derudover er Frankrig kendt for at bruge snegle og frølår i madlavningen, men dette hører i dag mere de fine restauranter til.

  Hvor mange indbyggere er der i Frankrig?

  I Frankrig bor der omkring 67 millioner mennesker, hvoraf ca. 92% er franske statsborgere. Med det befolkningstal er Frankrig det 3. største land i Europa målt på antal af indbyggere. Lidt over 2 millioner af Frankrigs indbyggere bor i oversøiske territorier og departementer.

  Hvor stor er Frankrig?

  Frankrig er med sine 643.801 km2 det største land i den europæiske union. I dette tal er Frankrig 4 oversøiske regioner medregnet, hvorfor landet i sig selv kun er 534.941 km2. Landet er næsten 15. gange større end Danmark målt på areal.

  Hvor lang er tunnelen mellem Frankrig og England?

  Tunnelen, der krydser Den Engelske Kanal er lidt over 50 km lang. Det er den næstlængste tunnel i verden og strækker sig mellem Calais og Dover. Det tager 35 minutter at køre mellem de to byer. I tunnelen kører også Eurostar-tog med hastigheder på op til 300 km/t.

  Frankrig

  • Hovedstad: Paris
  • Indbyggertal: 66.710.000
  • Officielt sprog: Fransk
  • Tidszone: GMT+1
  • Landekode: +33
  • Volt: 220V
  • Valuta: Euro € + CFP-franc (sidstnævnte bruges i territorierne: Fransk Polynesien, Ny Kaledonien, Wallis & Futuna
  • EU: Medlem

  Inspiration til dig

  Seværdigheder i Venedig: Oplev byen på vand

  Byen, der er omringet af vand er både utrolig smuk og meget hyggelig. Der er mange forskellige seværdigheder i Nice og det...