• Rejseguides
More

  Oplevelser og seværdigheder i Nice

  Du finder et væld af seværdigheder i Nice, som ligger på Den Franske Riviera. Men byen byder også på mange andre spændende oplevelser, som du kan læse mere om her. Hvad en tur på vandski eller en endagstur til Monaco? 

  Promenade des Anglais

  Strandpromenaden i Nice er lang og summer af liv og oplevelser. Du kan bade stort set alle steder langs promenaden. Nogle steder er stranden ejet af barer, restauranter eller caféer. Her kan du som oftest leje strandstole eller sidde ved cafébordene, hvis du ønsker noget at spise. 

  Langt de fleste steder i Nice, finder du stenstrande. Kun få steder er der lagt sand ud, men her er det igen noget du skal leje dig til. Dog er der masser af fordele ved ikke at ligge på sand og med en håndklæde eller et strandtæppe kan du sagtens ligge godt. 

  strand i nice

  Vandsport på stranden 

  På stranden i Nice er der masser af muligheder for at prøve kræfter med vandsport. Du kan både komme på snorkelture og bådture. Du kan leje jetski og så kan du prøve at paraglide efter båd. Paragliding eller parasailing er noget du vil opleve meget på strandpromenaden i Nice. 

  Du hvis du ikke blot vil ligge og slikke sol på stranden eller hoppe i bølgerne, så arrangér en tur og prøv kræfter med vandsport. Du kan også finde forskellige bådture til Monaco. 

  parasailing i nice

  Oplevelser i Nice

  Ud over strandpromenaden finder du et væld af andre oplevelser i Nice. Byen er stor og byder på både nye og gamle bydele. På den anden side af “bjerget” Le Château for enden af strandpromenaden finder du en lille havn. Om aftenen kan du gå på opdagelse i massevis af barer og natklubber eller måske prøve kræfter med et barcrawl? Hop på de blå bycykler, når du skal fra A til B og gå på marked i den gamle by. 

  den gamle by nice

  Den gamle by 

  I denne gamle bydel finder du først og fremmest et væld af barer og spisesteder. Her er der noget for enhver smag. Nogle barer serverer lækre specialøl, andre vin med en let tapas til og nogle laver lækre drinks. I Nice ved de, at byen favner turister i alle aldre, og derfor er udbuddet bredt. 

  Foruden en masse steder til at stille sulten eller tørsten byder den gamle by på en masse butikker. Her finder du alt fra hjemmelavede smykker, krydderier fra hele verden, souvenirs, lækre håndlavede chokolader, ostebutikker og meget mere. 

  Langt størstedelen af dagen finder du også et kæmpe marked i midten af den gamle by. Her sælges street-food, frisk frugt og grønt, sandaler og solhatte, flere souvenirs og en helt masse andet. Selvom at meget af det er set før på andre markeder, kan man altså godt finde flotte håndlavede ting ind imellem. 

  krydderier i den gamle by i nice

  Castle on the hill – Colline Du Château 

  Le Château er en høj for enden af strandpromenaden Promenade des Anglais. Det er bestemt værd at gå på opdagelse her. Turen derop er meget smuk. Undervejs støder du på vandfald og flot natur. Her på højen lå der, som navnet antyder, en gang et slot. Det gør, der ikke længere. I dag huser højen byens kirkegård. Men inden, at det hele bliver meget dystert, skal det altså siges at du finder den smukkeste udsigt over Nice på toppen. 

  castle hill vandfald

  Dagstur til Monaco 

  Der er ca. 20 kilometer mellem Nice og Monaco og det tager derfor ikke lang tid at komme dertil. Derudover er det meget nemt at komme dertil og der er flere forskellige måder at komme dertil på. Du kan gå lige op på hovedbanegården i Nice. Her kan du købe en togbillet og være i Monaco efter en halv time ca. Billetten koster ikke ret meget. Hvis du allerede har lejet bil er det også nemt at køre dertil. Det tager også ca. 30 min. og er meget ligetil. Derudover kan du, som tidligere nævnt, sejle dertil. 

  Det er en sjov og anderledes oplevelse at komme til Monaco. Byen emmer af rigdom og overklasse – og af god grund! Byen er nemlig kendt for at være samlingspunkt for overklassen, som valfarter dertil. På havnen finder du stribevis af yachts, der ligger side om side. 

  Monaco er en anderledes by og hvis du har penge nok, er der masser af mulighed for shopping. Især alle de store og dyrere high-end mærker er at finde i byen. Med det sagt skal man altså være opmærksom på, at leveomkostningerne i Monaco er væsentligt dyrere end langt de fleste andre europæiske storbyer. 

  dagstur til monaco

  Velo Bleu – De blå cykler 

  Når skal rundt og se på seværdigheder i Nice eller bare ned til stranden, så hop op på en cykel. De blå cykler er super nemme at bruge og koster ikke ret meget. Du kan finde dem stort set overalt i byen, hvor de står i standere side om side. Du kan tilmelde dig ved at møde op på et Velo Bleu-kontor, online på deres hjemmeside eller simpelthen bare ringe til det nummer, der står på cykel-standeren og oplyse dine kortoplysninger. 

  Derefter kan du bare køre afsted. Det koster kun én euro pr. dag, hvis du ikke kører mere end 30 min. af gangen. Du kan altså sagtens planlægge din tur sådan, at du kører mindre end 30 min. på det første stykke og bytter over til en ny ved en stander. 

  Nice er en utrolig cykelvenlig by. Der er cykelstier stort set overalt og det er nogle utroligt smukke ture du kan køre. Især en tur på cykel hele vejen langs strandpromenaden er anbefalelsesværdig. 

  Velo bleu nice

  Andre tips til Nice

  Der er altså masser af forskellige oplevelser i Nice. Hvis du ikke ønsker at slappe af på stranden hele dagen, kan du gå på marked eller prøve kræfter med vandsport. Du kan gå smukke ture eller tage en endagstur til Monaco. Om aftenen kan du tage på bar-crawl i byen. Her vil du som regel besøge 2-3 forskellige barer, for til sidst at ende på en af byens natklubber. Medarbejderne tager sig godt af deltagerne og laver forskellige aktiviteter undervejs, som man kan deltage i. 

  bar i den gamle by - nice

  Hvis du ikke vil på barcrawl, men stadig ønsker en anderledes oplevelse, kan du tage på Michelin-restauranten Jan. Her får du en forudbestemt 7-retters menu til en overkommelig pris. Menuen fås både med og uden vinmenu. Servicen er i top, stemningen er fantastisk og personalet er meget, meget dygtige og står klar til at give dig en fantastisk oplevelse. 

  Tag en tur til Nice i sommerhalvåret, hvis du vil have godt vejr og mulighed for at bade langs den lange, smukke strandpromenade. Du kan også tage forbi Nice, hvis du planlægger at tage på interrail. Læs vores guide til interrail, hop ombord på toget og se de spændende seværdigheder i Nice. 

  Kommentarer

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her

  Annonce

  Populære kategorier

  Mere inspiration til dig