More

  Italien

  Rejseguide

  Artikler om Italien

  Seværdigheder i Venedig: Oplev byen på vand

  Byen, der er omringet af vand er både utrolig smuk og meget hyggelig. Der er mange forskellige seværdigheder i Nice og det...

  Introduktion til Italien

  Hvad end du vil rejse med tog til Italien, kør-selv-ferie eller blot flyve mod varmere himmelstrøg, så kan du finde inspiration her på siden.

  Italien er en af danskernes favoritdestinationer, når vi skal på sommerferie. Et land, der byder på smuk natur, hyggelige byer og fantastisk gastronomi.

  Landet ligger ikke længere væk, end at du kan tage på kør-selv-ferie dertil, tage toget eller flyve dertil på få timer. Ligegyldigt om du vil på badeferie eller storbyferie, kan du med garanti finde en by, der passer til dine ønsker.

  Italien rummer alt fra verdenskendte modebyer, storbyer med storslåede museer, kystbyer med fantastiske strande og smukke øer, hvor du kan komme helt ned i gear.

  Tag f.eks. til gardasøen, hvor du finder masser af gode campingpladser, hvilket gør det oplagt til kør-selv-ferie. Eller tag mod Amalfikysten, hvor du kan nyde lækker italiensk pizza og god vin med bjergsiden i ryggen og udsigt ud over Middelhavet.

  Fra Amalfi kan du sejle til mange lækre italienske øer, som f.eks. Capri. Her finder du turkisblåt vand ved de lækre strande, smuk natur og ren afslapning.

  Italien byder også på spændende storbyer som Firenze, Milano, Rom og Venedig. I Rom finder du verdenskendte seværdigheder som Colosseum, der er en af de syv nye vidundere. Det er også i Rom, at du kan opleve Palatinerhøjen og Forum Romanum.

  Tag til Venedig og oplev den flydende by, hvor stort set al transport foregår til vands. Hundredvis af små kanaler, tætte huse og små stræder danner rammerne for en by, man ikke oplever noget andet sted i verden.

  Den italienske gastronomi er populær blandt danskere. Smag autentisk italiensk mad som stenovnsbagt pizza og frisklavet pasta i nogle af de mange fantastiske byer. Nyd et glas italiensk vin til maden og snup en “gelato” til dessert.

  Italien byder på både storbyferie og afslapning, kunst og kultur, mode og rigtig god mad. Med bil kan du køre rundt og opleve landets mange forskellige sider. Men også med tog er det nemt at komme rundt i Italien. På mindre end fire timer kan du komme med toget fra Venedig til Rom. Læs mere om interrail og find inspiration til ruter, der bl.a. kører gennem Italien.

  Hvornår skal du rejse til Italien?

  Italien har subtropisk klima, hvilket betyder, at sommeren er meget varm og vinteren mild. Om sommeren kan det blive meget varmt og der er rigtigt mange turister i højsæsonen. Forårsmånederne er lune og milde og klart det bedste tidspunkt at besøge landet på.

  I det nordlige italien er der mulighed for at stå på ski i vinterhalvåret. Resten af landet kan også sagtens besøges resten af året, hvor du vil opleve langt færre turister.

  Det anbefales, at søge mod mindre byer eller campingområder, der er lavet til mange mennesker om sommeren. I storbyer som Venedig og Rom strømmer det til med turister, og det kan blive alt for meget, når solen bager og køerne til seværdighederne bliver lange.

  Du kan tage til Italien hele året rundt, men i forårsmånederne og i det tidlige efterår finder du lunt vejr og lang færre turister.

  Italien

  • Hovedstad: Rom
  • Indbyggertal: 60.674.003
  • Officielt sprog: Italiensk
  • Tidszone: GMT +1 (GMT +2 fra April – Oktober)
  • Landekode: +39
  • Volt: 220V
  • Valuta: Euro €
  • EU: Medlem

  Inspiration til dig

  Seværdigheder i Venedig: Oplev byen på vand

  Byen, der er omringet af vand er både utrolig smuk og meget hyggelig. Der er mange forskellige seværdigheder i Nice og det...