• Rejseguides
More

  Seværdigheder i Venedig: Oplev byen på vand

  Byen, der er omringet af vand er både utrolig smuk og meget hyggelig. Der er mange forskellige seværdigheder i Nice og det er en oplevelse i sig selv at besøge byen. Den er nemlig helt sig selv, ligger midt ude i vandet og fungerer anderledes end alt andet, vi kender til. Forestil dig, at når du skal have morgenavisen, så kommer den med båd. Eller at se politiet sætte efter en fartbilist i båd. Alt dette er hverdag i Venedig og det er utroligt at opleve den smukke by og dens snoede gader. Læs med og læs om nogle af de store seværdigheder i Venedig og få gode råd til, hvor du skal bo og hvordan du skal komme rundt i byen. 

  Markuspladsen og Markuskirken 

  Kirken er udsmykket med guldmosaikker, hvorfra den har fået sit kaldenavn; Guldkirken. Fra tårnene får du den smukkeste 360 graders udsigt over hele byen. Det er en stor oplevelse og kirken er meget smuk, både udefra, men bestemt også indeni. Der kan være meget lang kø til at besøge kirken, hvis du kommer i højsæsonen. En billet til kirken koster 5€ og kan bestilles i forvejen, så man undgår køen. 

  Markuskirken i Venedig

  På Markuspladsen er der ligeså mange duer som man ser det i filmene og på billeder. Der er et hav af forskellige gadesælgere og folk, der optræder. Du kan få taget billeder med polaroidkamera af dig med kirken i baggrunden. Du kan også købe fuglefoder, så du kan opleve alle duerne sværme om dig og lande på dig. 

  Markuspladsen bliver flere gange om året fuldstændigt oversvømmet. Det er ikke nogen hemmelighed, at Venedig kæmper med vandstanden og forsøger at sikre sig mod oversvømmelse. Men af og til sker det, at hele pladsen ligger under vand. 

  Markuspladsen

  Lidoen: Strand så langt øjet rækker 

  Om sommeren strømmer turister til byen og da gaderne i Venedig ikke er særligt brede, kan det synes endnu værre end det egentlig er. Det kan være svært at fordele sig ud og derfor bliver byen tit tætpakket og man kan blive træt af at bevæge sig rundt. 

  Når det er tid til et afbræk fra de små snoede gader og stræder, kan du tage ud til Lidoen. Lido betyder strand og øen lever i den grad op til dit navn. Her får du nemlig strand så langt øjet rækker og det er en lækker en af slagsen. Fint hvidt sand og lækkert, klart, blåt vand du kan bade i. 

  Du kan leje strandstole og parasoller nede på stranden. Det kan være lidt pebret, men hvis du kommer i højsæsonen, hvor solen virkelig bager, er det bestemt det værd. Ellers kan det blive en meget varm fornøjelse. 

  Fra stranden er der adgang til offentlig omklædning og toiletter. Der er også en restaurant og små steder, hvor du kan købe is eller lidt koldt at drikke. 

  For at komme til øen tager du en Vaporetto, som er øens flydende bussystem. Det tager ca. 50 min fra centrum, men det er en meget, meget flot tur. For at komme til stranden skal du blot følge hovedgaden, der løber fra Vaporetto-stationen og hele vejen ned til stranden. 

  Her finder du også en masse shopping. Alt fra tøj og makeup til souvenirs og små, hyggelige butikker. Der er også masser af muligheder for en hurtig frokost eller lækker aftensmad. Ved aftensmadstid er restauranterne meget opsøgende og det er en god idé ikke at hoppe på det første og det bedste. 

  Burano: Øen med de mangefarvede huse

  Måske har du set billeder af den lille ø med huse i alle regnbuens farver? Der findes faktisk flere af dem, men den mest ikoniske er Burano og det er også den, det er nemmest at komme til. 

  Burano

  Det tager lidt tid at komme til øen, som du kan sejle ud til i øens Vaporettos. Øen er ikke ret stor og der er kun få spisesteder. Dog finder du rundt omkring små butikker med f.ek.s håndlavede smykker, akvarelbilleder eller anden kunst. De lokale ved nemlig godt, at der kommer mange turister forbi, for at se deres mangefarvede rækkehuse, de bor i. 

  Hvis du har tid, når du er i Venedig, er det altså værd at tage forbi øen. Selvom der ikke sker en helt masse, og at det ikke er her du finder de store seværdigheder i Venedig. Men øen er unik og det er smukt at se hvordan husene og farverne spejler sig i de ikoniske kanaler. 

  Gondoltur i kanalerne 

  Hvis du har set billeder af Venedig eller film, der er optaget i byen, har du helt sikkert også set billeder af gondolerne. Det er en kæmpe forretning i Venedig og du ser dem overalt i byen. 

  Sæt dig til rette i en af de mange gondoler med romantiske udskæringer og bliv sejlet rundt af en mand, der sejler båden med blot én åre. 

  Gondoler i Venedig

  Vær opmærksom på, at det er meget dyrt at nyde en sejltur i en gondol. Det koster omkring 500 danske kroner for en tur på 30 min., hvis i er to. I en gondol bliver du sejlet rundt i de små, smukke kanaler, hvor vandet er roligt. Du sejler klos op ad husmurene og får virkelig set byen fra vandsiden. 

  Men måske er værd at overveje, om turene i Vaporettos kan give lidt af det samme. For de er til sammenligning meget billigere og her får du altså nogle rigtigt smukke ture og flotte udsigter. 

  Hvor skal man bo i Venedig og hvordan kommer man rundt? 

  Venedig er en dyr by, især i højsæsonen. Det er også dyrt at bo i byen og det er værd at overveje, om man vil bo på fastlandet i stedet for på øerne. 

  Der kan være rigtigt mange penge at spare på at finde et hotel, et hostel eller måske en airbnb-lejlighed, der ligger på fastlandet. Du skal også være opmærksom, når du sejler rundt med Vaporettoerne i byen, for det kan også hurtigt blive en dyr fornøjelse.

  Vaporetto – de flydende busser

  Der er drøn på Venedigs offentlige transport i sommerperioden, hvor både de lokale og alle turisterne skal rundt i byen med dem. For at tilgodese Venedigs egen befolkning har de deres egen kø til bådene og betaler også en helt anden pris, end du gør som turist. Det er måske også okay, når man tænker på, hvor mange måneder deres gader er fyldt til randen med nysgerrige rejsende fra hele verden. 

  Men de flydende busser kan blive en dyr fornøjelse og som regel kan det betale sig at købe dagskort til bådene. Du kan f.eks. købe et Vaporetto-kort til 72 timer og så bruge de dage på at besøge Lidoen, Burano og få sejlet en masse af de længere ture, der koster penge. 

  Vaporetto – De flydende busser i Venedig

  Det fungerer rigtigt godt at bruge vaporettoerne og de kommer som regel altid til tiden. Benyt dig af dem, så meget du kan. Det er tit nemmere og hurtigere end at gå, fordi at vejene på øerne er så snørklede. 

  Venedig er et stort netværk at små gader og stræder og en masse små broer. Især om aftenen kan det være svært at finde rundt. Det kan ofte betale sig at bruge en gps på sin telefon, når man skal finde rundt. Byen er nemlig alt andet en logisk og man kan ikke selv regne ud, hvilken vej man skal gå og der findes masser af blindgyder. 

  Bo på fastlandet og tag toget til byen

  Det kan som sagt blive en dyr fornøjelse at bo i Venedig. Som oftest er det den aller dyreste post, men du kan sagtens spare penge her. 

  På fastlandet ligger togstationen Venezia-Mestre. Omkring den ligger der masser af barer, spisesteder og overnatningssteder. Find et hotel nær stationen, det er langt billigere end at bo på øerne. 

  Der er masser af forskellige toge, store og små, der kører til endestationen Venezia Santa Lucia, som ligger i Venedig centrum. Du vil aldrig skulle vente længe og billetten koster ikke ret meget. Det er altså en rigtig god mulighed, hvis du vil spare en masse penge, da det er både nemt, hurtigt og billigt at komme frem og tilbage og se de mange seværdigheder i Venedig.

  Kommentarer

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her

  Annonce

  Populære kategorier

  Mere inspiration til dig