More

  Østrig

  Rejseguide

  Artikler om Østrig

  Seværdigheder i Salzburg: byen du SKAL besøge i 2020

  Salzburg indtager i år førstepladsen på listen over årets byer, der er udarbejdet af Lonely Planet. Med flere sjove oplevelser og seværdigheder...

  Introduktion til Østrig

  Går du og overvejer at tage til Østrig til sommer eller planlægger du en skiferie? Østrig er et af de bedste steder, når det kommer til ski-resorts i Europa. Derudover er Østrig med Salzburg den stolte ejer af titlen som årets by 2020. Her finder du bl.a. festivalen, Salzburger Festspiele, er i år fejrer 100-års jubilæum og det bliver fejret i stor stil.

  Læs med her, hvis du ønsker at blive klogere på landet, hvad det er kendt for eller hvor lang tid det tager at køre dertil i bil eller tog. Du kan også kigge rundt i vores forskellige indlæg om de østrigske byer, oplevelser og seværdigheder.

  Hvad er Østrig kendt for?

  Østrig er kendt for sine fantastiske skisteder, der tiltrækker både unge rejsende og familier hvert år, primært i vintermånederne. Desuden er landet kendt for sine smukke, grønne sletter og du finder fantastiske vandreture rundt i de grønne dale og i de østrigske bjerge.

  Hvad er hovedstaden i Østrig?

  Hovedstaden i Østrig er Wien. Der bor knap 2,5 mio. indbyggere i Wien og omegn. Det gør byen til Østrigs største og placerer også byen blandt europas største byer. Bykernen i Wien er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

  Hvor mange mennesker bor der i Østrig?

  Der bor omkring 8,8 millioner mennesker i Østrig. Mellem 1. og 2. verdenskrig udvandrede rigtigt mange indbyggere landet. Først i det økonomiske opsving i 1950’erne, så man hvordan dette vendte og der var derefter flere der indvandrede end udvandrede landet.

  Hvad skal man se i Østrig?

  Hvis du overvejer at tage til Østrig i vinterperioden, er det helt bestemt oplagt at besøge nogle af de mange skisteder. Her kan du prøve kræfter med at stå på ski, snowboard eller måske prøve langrend. Østrig har også mange lækre spa-steder.

  Hvad skal man se i Østrig om sommeren?

  Om sommeren er det bestemt værd at besøge den østrigske hovedstad Wien. Derudover bliver Salzburg i 2020 centrum for en masse rejsende, når 100 året for den ikoniske musikfestival Salzburger festspiele løber af stablen. Salzkammergut er et paradis af masser af små søer og her finder du masser af idyl.

  Hvor lang tid tager det at køre til Østrig?

  Det tager knap 15 timer at køre i bil til Østrig gennem Tyskland fra København. Her skal du være opmærksom på at denne tur b.la. inkluderer færge.

  Du kan også rejse med tog til Østrig, f.eks. med interrail. Det tager 15-20 timer fra Københavns hovedbanegård.

  Hvor stor er Østrig?

  Østrig er knap 84.000 km2, hvilket svarer til næsten det dobbelte af Danmark. Kun 28% af Østrig er fladt og ca. 10% af arealet er slet ikke dyrkbart pga. de stejle bjergsider. Østrig er det 20. største land i Europa.

  Hvilke lande grænser op til Østrig?

  Østrig ligger ikke placeret ud til noget vand og er derfor kun omgivet af andre lande. Østrig grænser op til Schweiz, Liechtenstein, Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Slovenien og Italien. Du kan altså nemt komme videre til andre lande, hvis du f.eks. er på bilferie.

  Østrig

  • Hovedstad: Wien
  • Indbyggertal: 8.726.000
  • Officielt sprog: Østrigsk tysk
  • Tidszone: GMT+1 (GMT+2 slut Marts-slut Oktober)
  • Landekode: +43
  • Volt: 230V
  • Valuta: Euro €
  • EU: Medlem

  Inspiration til dig

  Sommer 2020: Weekendtur til berlin

  En forlænget weekend er oplagt at bruge i Berlin. Uanset om du tager bilen, kører med tog eller med bus eller flyver...

  Miniferie i Glücksburg, Tyskland

  Kunne du godt bruge en miniferie i Tyskland? Og trænger du til et pusterum fra hverdagen og nogle lidt anderledes omgivelser? Er...

  Mini-guide til Berlin

  I denne Berlin-guide får du et overblik over ting, der er værd at vide, før du besøger byen. Hvad koster det at...