• Rejseguides
More

  Seværdigheder i Salzburg: byen du SKAL besøge i 2020

  Salzburg indtager i år førstepladsen på listen over årets byer, der er udarbejdet af Lonely Planet. Med flere sjove oplevelser og seværdigheder i Salzburg er det ikke mærkeligt. 

  En af de helt store grunde til at besøge Salzburg i år, er 100 års jubilæet for festivalen ‘Salzburger Festspiele’, som byen i den grad kommer til at fejre.

  Salzburg er byen, hvor selveste Mozart er fra og du kan opleve både hans everyday-life, købe hans musik og se, hvordan hans familie boede.

  Byen er optaget på UNESCOs verdensarvliste, så der er altså god grund til at slå vejen forbi her i 2020. Læs med her og få vores bud på de 5 bedste oplevelser og seværdigheder i Salzburg. 

  Top 5 oplevelser og seværdigheder i Salzburg

  I 2020 kommer Salzburg til at være meget præget af 100-året, for Salzburg festival. Men hvad skal man se i Salzburg, når man er der, hvad end det er under den store musikalske festival eller ej. 

  Læs med her og få vores 5 bud på oplevelser og seværdigheder i Salzburg, der er værd at gå efter, når du besøger byen. 

  1) Getreidegasse 

  I den gamle bydel finder du den berømte handelsgade Getreidegasse. Det er på denne gade at Mozart er født og vokset op. Han boede nemlig i nummer 9 indtil han fyldte 17. Når du går op og ned af gaden, kan du ikke undgå at blive fanget af den store, gule facade og højst sandsynligt en masse mennesker, der tager billeder eller blot beundrer bygningen. 

  Mozarts fødehjem, Salzburg

  I dag er hans gamle hjem et museum, hvor du får et indblik i Mozarts første del af livet. gå op opdagelse i de første instrumenter han spillede på, se forskellige breve fra familien og opdag, hvor stor hans passion var for opera. 

  Du kan høre flere forskellige stykker af hans musik og du kan desuden få et indblik i, hvordan hans hverdag var i Salzburg. 

  Udover museet finder du også en butik, hvor du kan købe hans musik og andre souvenirs med hjem. 

  Efter du har besøgt museet kan du gå på opdagelse i resten af gaden, der byder på masser af liv og spændende butikker. 

  Hvis du bliver sulten kan du passende besøge den lidt anderledes og mere mondæne McDonald’s, hvor maden bliver serveret på rigtige tallerkener og med bestik. 

  2) Hohensalzburg Fortress 

  Det er tid til at opleve noget af Østrigs smukke natur og det kan du passende gøre på Hohensalzburg Fortress. 

  Det tager ca. en halv time at gå dertil fra centrum og det er en meget smuk tur. På toppen finder du Europas største middelalderborg og er garanteret en smuk udsigt. 

  Hohensalzburg Fortress
  Hohensalzburg Fortress, Salzburg

  Se ud over Salzburg, mens du har bjergene i baggrunden og oplev byens vartegn.

  Du finder desuden både museer og caféer, så der er rig mulighed for at bevæge sig rundt i terrænet og nyde den smukke natur. 

  3) Salzburger festspiele 2020

  Den store festival løber af stablen fra d. 18. juli til d. 30. august og der er derfor rig mulighed for at nå at opleve festivalen. 

  Festivalen blev første gang afholdt i 1920, hvorfor det i år er arrangementets hundrede års-jubilæum. 

  Her kan du opleve massevis af opera, dramaer og koncerter. Og selvfølgelig med en masse stykker komponeret af selveste Mozart. 

  Se hele programmet på festivalens egen hjemmeside. 

  4) Ølhaverne i Salzburg 

  I Salzburg finder du masser af små og store ølhaver, der serverer god øl fra hele verden, men også lækre specialøl fra Østrig. 

  Haverne kan minde om dem vi kender fra München og selvom Salzburg ikke er lige så kendte for haverne, er de bestemt et besøg værd. 

  Her kan du opleve ægte Østrigsk stemning og smage en masse god øl. Mange gange får du gratis smagsprøver i haverne. 

  Vi kan anbefale at besøge Stiegl Brewery, som er helt tilbage fra 1492. Her får du god og hyggelig stemning og masser af (store) øl!

  5) Gå på opdagelse i den gamle by 

  Som det sidste anbefaler vi at gå på opdagelse i byen på egen hånd og gå ned af de mindre gader og stræder i byen. 

  Den gamle by, Salzburg
  Den gamle by, Salzburg

  Salzburg er en by der indtil nu ikke har været blandt topdestinationer for rejsende, hvorfor byen stadig er meget autentisk og ægte. 

  Bevæg dig rundt og oplev, hvordan østrigerne bor i Salzburg, find hyggelige spisesteder og barer, små forretninger, smukke parker og andre seværdigheder i Salzburg. 

  Kommentarer

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her

  Annonce

  Populære kategorier

  Mere inspiration til dig