More

  Spanien

  Rejseguide

  Artikler & Inspiration

  Oplevelser i Barcelona: Kunst, kultur og klubber

  Der findes masser af spændende oplevelser i Barcelona, og der er ikke noget at sige til, at byen er så populær for...

  Introduktion til Spanien

  Hvad er Spanien kendt for?

  Spanien er, med sine mange smukke øer, kendt for at være en af Europas mest eksotiske lande. Derudover finder du en pulserende fodboldkultur, et hav af vinområder, Europas bedste storby strand, smukke paladser og monumenter samt gastronomiske oplevelser i verdensklasse. Spanien er med andre ord et besøg værd.

  Hvad er hovedstaden i Spanien?

  Hovedstaden i Spanien er Madrid. Byen er med et befolkningstal på 3,2 millioner indbyggere den 3. største by i Europa kun overgået af London og Berlin. Madrid er kendt for at være trendsætter inden for mode og kunst. Storbyen huser desuden to verdenskendte fodboldklubber; Atletico Madrid og Real Madrid.

  Hvad er klokken i Spanien?

  I Spanien har de den samme tidszone, som vi har i Danmark. Tidszonen hedder GMT +1. Lande der indgår i denne tidszone, er samtidig lande, der indstiller deres ure til sommertid og vintertid. Størstedelen af de europæiske lande bruger denne tidszone heriblandt eksempelvis Sverige, Norge, Tyskland, Italien og Spanien.

  Hvor mange indbyggere er der i Spanien?

  Spanien har et indbyggertal på 46,66 millioner. Det er et befolkningstal, der er ca. 8 gange større end Danmarks. Spanien er blandt de 5 største lande i Europa målt på indbyggertal, kun overgået af Frankrig, Italien, Tyskland og Storbritannien.

  Hvad koster en lejlighed i Spanien?

  Det er svært at komme med et konkret prisniveau, da priserne varierer meget afhængig af område, faciliteter, ejendom, og om der er havudsigt eller ej. En typisk lejlighed i det sydlige Spanien koster mellem 150.000-500.000€. Det er bestemt muligt at finde en lejlighed til en rimelig pris.

  Hvad koster det at køre til Spanien?

  Der er ca. 2500 kilometer fra København til Madrid. Med udgangspunkt i en gennemsnitsbil, der kører 20 km pr. liter, forbruges der 125 liter benzin pr. vej, hvilket med en literpris på 11,29 kr., vil koste 2.822,5 kr. Dertil kommer vejafgift på ca. 2600 kr. pr vej.

  Det er nødvendigt med en overnatning, da køreturen varer omkring 25 timer. En overnatning på et gennemsnitligt 3-stjernet hotel undervejs i eksempelvis Paris koster ca. 1000,- kr. Alt i alt koster det altså ca. 9022,5 kr. at køre til Spanien.

  Hvor lang tid tager det at flyve til Spanien?

  Med en afstand på ca. 2500 km fra København til Spaniens midtpunkt Madrid, tager det 3 timer og 20 minutter at flyve. Med tilslutning i lufthavnen rammer vi ca. 5 timer. Der er altså meget tid at spare i forhold til at køre i bil til Spanien.

  Hvad koster det at leve i Spanien?

  Leveomkostningerne i Spanien er ca. 1,6 gange lavere end i København. Her er det især restaurantbesøg og transport, der er billigere end i Danmark. Hotelpriser er markant lavere, ligesom alkohol også kan købes billigere end i Danmark. Det er altså markant billigere at leve i Spanien.

  Hvad hedder folk fra Spanien?

  Folk fra Spanien har i mange år blevet kaldt for “Spaniolere”. I dag opfattes det dog som gammeldags og en smule lavsocialt, hvorfor det ikke bruges i samme omfang. Man bruger derfor i dag i højere grad ordet “Spaniere”, når man omtaler spanske statsborgere.

  Hvad spiser man i Spanien?

  Spanierne går meget op i mad, og nogle af verdens bedste kokke kommer fra Spanien. Det er især gastronomiske retter som Gazpacho, Paella, Jamón Ibérico, Chorizo, Calamares fritos og Pulpo a la gallega der er populære spanske retter. Spanierne er altså glade for både pølse og fisk.

  Spanien

  • Hovedstad: Madrid
  • Indbyggertal: 46 millioner
  • Officielt sprog: Spansk
  • Tidszone: GMT +1
  • Landekode: +34
  • Volt: 220V
  • Valuta: Euro €
  • EU: Medlem

  Mere om Spanien

  Oplevelser i Barcelona: Kunst, kultur og klubber

  Der findes masser af spændende oplevelser i Barcelona, og der er ikke noget at sige til, at byen er så populær for...