• Rejseguides
More

  Oplevelser i Barcelona: Kunst, kultur og klubber

  Der findes masser af spændende oplevelser i Barcelona, og der er ikke noget at sige til, at byen er så populær for turister verden over. Se blot på byens fantastiske rammer. En kæmpe, pulserende storby, der ligger klos op af stranden og den lange strandpromenade. Byen har det hele og her kan du både holde storbyferie og badeferie på samme tid. 

  Den ufærdige katedral: La Sagrada Familia 

  I Barcelona er man ikke i tvivl om, hvordan flere store arkitekter og kunstnere har sat deres præg på byen. Især ser man i byens gader hvordan Antoni Gaudí har haft indflydelse på udsmykningen af byen. Arkitekten startede i en meget ung alder med at imponere med sin egen stil, der skildte sig ud fra mængden og normalen. 

  Gaudi i gadebilledet
  Bygning tegnet af Gaudí

  Et af Gaudís største værker er La Sagrada Familia. Byggeriet var startet af andre arkitekter, før Gaudí overtog projektet. Her valgte han at flytte ind i katedralen og boede på et mindre værelse. Her havde han en madras og en arbejdsplads, hvor han tegnede sin idé til, hvordan katedralen skulle se ud. Tegninger var helt anderledes end de oprindelige som man ellers i 1882 var gået i gang med at bygge efter. I 1884 overtog Gaudí projektet, som han byggede på i 40 år indtil han gik bort. 

  La Sagrada Familia

  Katedralen er i dag stadig ved at blive bygget færdig og man mener, at den står færdig i 2026. Dette er dog kun et skøn og kan sagtens blive ændret undervejs. Imidlertid er katedralen dog stadig åben for besøgende og rummer hvert år 2 millioner besøg fra mennesker verden over. 

  la sagrada familia
  La Sagrada Familia

  Det er en stor oplevelse og komme indenfor og opleve Sagrada Familia. Du kan vælge mellem forskellige typer af billetter afhængigt af, om du helst vil gå på opdagelse selv, om du ønsker en guidet tur, om du vil op i tårnene også osv. En standard billet med entré til katedralen, hvor du tager turen på egen hånd koster 20€. 

  Et besøg i Park Güell

  Gaudí, der efterhånden var blevet en anerkendt arkitekt fik til opgave at designe en have til greve Güell. Byggeriet startede i 1900 og stod færdigt i 1914, for i 1984 at blive optaget som en del af verdens kulturarv af UNESCO. 

  Park Güell
  Park Güell

  Det er en kæmpe oplevelse at besøge parken, som i dag er den største turistattraktion i Barcelona. Og med god grund! Parken er udformet i Gaudís klassiske og meget organiske stil. Den pynter med mosaikker, sjove udskæringer og massevis af farver. 

  Især dragespringvandet er ikonisk og mange steder i parken finder du sjove symboler eller tekster. Gaudí var meget troende og hvis du ser godt efter finder på kors-symboler mange steder i parken. 

  dragespringvandet i park guell barcelona
  Dragespringvandet i Park Güell

  I parken finder du en kæmpe terrasse med smuk udsigt og den meget berømte lange bænk, der er udsmykket med tusindvis af farverige mosaikker i forskellige mønstre. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle steder i parken, der er gratis at besøge. Langt det meste er frit tilgængeligt, men for f.eks. at nyde den smukke udsigt ud over Barcelona fra terrassen, skal du købe en entrébillet.

  Park guell udsigt
  Udsigt fra Park Güell

  En standard billet koster 10€ og giver adgang til alle udendørs dele af parken. Hvis du ønsker at se Gaudí House museum, hvor du kan opleve, hvordan Antoni Gaudí boede, så skal du købe en ekstra billet for 5,5€. 

  Park Güell

  Natteliv i Barcelona: Barer og klubber

  Når du har brugt dagen på at være kulturel og gå på opdagelse i byen, kan du passende gå på opdagelsen i byens natteliv. Barcelona må siges at være en by, der går i spidsen, når det handler om udvalg af natklubber og barer. Foruden nogle af Europas største natklubber finder du hundredevis af små og mellemstore barer med forskellige temaer og atmosfærer. 

  De store natklubber på strandpromenaden

  Hvis du i løbet af dagtimerne lægger dig ned på stranden, for at slappe af, sole dig eller bade, vil du uden tvivl støde på en masse sælgere. Disse sælgere har hovedsageligt en masse kolde drikkevarer, de forsøger at friste dig med. 

  Men indimellem vil du også opleve at der er promotere fra byens store natklubber, der deler flyers eller rabatkuponer ud. De tilbyder måske gratis entré før midnat eller en gratis drink på deres klub før 02:00. 

  Stranden i Barcelona

  Udbuddet er stort i Barcelona og de store klubber ligger klos op og ned af hinanden alle sammen med fantastisk beliggenhed lige ned til vandet. Klubberne ved det godt selv og netop derfor bruger de en masse kræfter på at overtale dig allerede om eftermiddagen, når du ligger på stranden og soler dig. 

  Klubberne i Barcelona huser nogle af verdens største DJ’s og turister kommer fra nær og fjern for at opleve dette. Nattelivet på klubberne starter først for alvor efter kl. 2 om natten og fortsætter til den lyse morgen. Når du forlader klubberne kan du være sikker på, at gadesælgerne igen står klar – denne gange med kolde vandflakser og smurte sandwiches til turen hjem. 

  Natteliv i Barcelona

  Barcelonas mange barer 

  Du finder utroligt mange forskellige barer i Barcelona. Alt fra små til meget store barer. Barer med livemusik eller forskellige temaer. Byen er især kendt for at have mange gode steder, hvis du interesserer dig for jazz. Her kan blandt andet nævnes barer som Big Bang bar og Harlem Jazz Club, som er meget populære og anerkendte i jazzens verden. 

  Især i det gotiske kvarter finder du et sprudlende bar-liv. Du kan evt. hoppe lidt rundt mellem steder, så du får prøvet nogle forskellige barer. Langt de fleste af barerne er super hyggelige, men hver har sin egen stemning og det er vidt forskellige, hvad man er til. 

  Bar med udsigt i barcelona
  Bar med udsigt over Barcelona

  Det store madmarked: La Boqueria

  For mange er Ramblaen det første de tænker på, når de hører ordet Barcelona. Ramblaen forbinder hele byen og forener storby og strand. Det kan siges at være hovedpulsåren i  byen. Midt på Ramblaen – i hjertet af Barcelona – finder du markedet La Boqueria. 

  Her kan du købe alverdens fødevarer. Alt fra fisk til sjældne svampe og eksotiske frugter. Du kan købe færdiglavet streetfood eller spændende delikatesser som spanske pølser og oste. 

  Marked i Barcelona

  Markedet er et af de mest berømte i Europa og det er svært at få lov til at sælge noget der. Førhen var det stort set kun sælgere, hvis stadeplads var gået i arv i familien. I dag har man åbnet mere op for sælgende, der kommer fra andre steder i verden, hvorfor du bl.a. kan købe eksotiske frugter, der ikke som sådan har noget med Barcelona eller Spanien at gøre. Markedet er bestemt værd at putte på din liste over oplevelser i Barcelona.

  Kommentarer

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her

  Annonce

  Populære kategorier

  Mere inspiration til dig