• Rejseguides
More

  Mini-guide til Berlin

  I denne Berlin-guide får du et overblik over ting, der er værd at vide, før du besøger byen. Hvad koster det at komme til Berlin? Hvornår skal du tage dertil? Og hvor dyrt er det at bo i byen? Find svarene og 5 seværdigheder som byen er kendt for i dette indlæg.

  Der findes et hav af seværdigheder i Berlin. En by, der har gennemgået en kæmpe udvikling siden murens fald i ‘89. Du finder masser af kunst og kultur, spændende bykvarterer, god mad og lækker billig øl. 

  Berlin er blevet en af danskernes foretrukne rejsedestinationer, især når det kommer til weekendture. Det er hurtigt og billigt at komme dertil og generelt ⅓ billigere end herhjemme i Danmark. 

  Det er en fantastisk by, der byder på store kontraster mellem Øst og Vest. En by, der summer af ungdom og initiativ. Og så er det en by med en skræmmende, men spændende historie og byen lader dig komme helt tæt på hvad der var engang. 

  Praktisk om Berlin

  Fly til Berlin

  Du kan være heldig at finde flybilletter helt ned til et par hundrede kroner på de rigtige tidspunkter på året. Som regel kan du finde tur/retur billetter til omkring 1000,- pr. person.  Desuden kan man komme med tog til Berlin på under 7 timer. Byen er en oplagt destination, hvis du skal på interrail. Hvis du vil læse mere om interrail, kan du starte med at se vores interrail guide

  Transport i byen

  Det er rigtigt nemt at komme rundt i Berlin med offentlig transport. Du finder både U-bahn, S-bahn, tram og busser, som forbinder alle de forskellige bydele med hinanden. For under 15 kroner kan du få en enkeltbillet. Du kan også købe et Tageskarte, et dagskort for kun 7 euro. 

  Mad og drikke

  Generelt kan du regne med at fjerne ⅓ af prisen, når du køber mad i Berlin. Det siges, at du som regel kan få et måltid mad til mellem 60 og 80 kroner. Du kan desuden handle billigt ind i mange supermarkeder – også dem der er 100% økologiske. 

  Overnatning 

  For omkring 500 kroner kan du få én overnatning på et 3-stjernet hotel eller en lille AirBnb-lejlighed. Dette er et gennemsnit og alt afhængigt af årstid og beliggenhed, kan du finde hoteller, der er både dyrere og billigere. Desuden findes der masser af fede hostels i Berlin, hvor du kan booke private værelser eller sove i et dorm, hvis du vil rejse meget billigt. 

  Bedste rejsetid

  Du kan tage til Berlin hele året rundt. Byen har ikke samme klima, som vi er vant til herhjemme. I Berlin er der fastlandsklima og det betyder at det bliver både varmere om sommeren og koldere om vinteren. Det er ikke atypisk at temperaturene kommer op over 35 grader om sommeren. 

  I måneder op mod juleaften finder du en masse hyggelige julemarkeder i Berlin. 

  Penge i Berlin

  Rigtigt mange steder i byen kan du ikke benytte dit kort. Især på caféer og andre spisesteder er det kun muligt at betale med kontanter. Husk derfor altid at have noget kontanter med dig.

  På langt de fleste steder skal du også lægge drikkepenge. Det behøver ikke være meget, men det er rigtig god stil at gøre og Berlinerne selv gør det også til hver en tid.

  Berlin er generelt billigere end Danmark. Ca. 1/3 billigere på både overnatning, mad og transport. Det er heller ikke ret dyrt at komme dertil. Husk at hæve penge, da det er mere almindeligt at du ikke kan bruge kort end omvendt. Læg drikkepenge, når du har siddet og fået noget at drikke eller spise.

  5 must see seværdigheder i Berlin

  Brandenburger Tor

  Den store port blev oprindeligt brugt som toldmur. Under den kolde krig blev den et symbol på opdelingen af Berlin. Porten er stor og majestætisk og du kan næsten fornemme, hvordan historien har udspillet sig her gennem flere århundreder. 

  Gå en tur langs Unter den Linden, efter dit besøg ved Brandenburger Tor. Den lange smukke boulevard blev i gamle dage brugt til militærparader. 

  Fjernsynstårnet

  Alexanderplatz var en del af det gamle Østberlin. Det er her tv-tårnet står i dag og du kan næsten se toppen af det 368 meter høje tårn. Fjernsynstårnet huser en restaurant, som ligger i den roterende kuppel 207 meter over jordens overflade. 

  Pladsen er desuden et af Berlins store samlingspunkter. Det er også på Alexanderplatz, at du finder Verdensuret. Et fredet ur, der viser hvad klokken er i flere forskellige lande verden over. 

  East side gallery 

  Dette udendørs galleri er 1300 meter langt. Et velbevaret stykke af Berlinmuren, som viser flotte malerier lavet af 118 kunstnere fra 21 forskellige lande. Malerierne har alle stærke budskaber og det er en fantastisk tur at tage, når man er i Berlin. 

  Galleriet flugter langs Spree og der er derfor rig mulighed for at tage et stop nede ved floden, hvis du skal have en pause. Det er smukt og meget rørende at se de mange fortolkninger af Berlins historie på væggen. 

  Mindesmærke for de myrdede jøder 

  Peter Eisenman er kunstneren bag dette monument til ære for de faldne jøder. Det består af 2711 steler støbt i jernbeton, der fra jorden skyder op i mange forskellige højder. Det er en kold fornemmelse af uendelighed, man får, når man går rundt mellem stelerne. 

  Under mindesmærket ligger et museum. Her kan du få meget mere viden om holocaust og hvordan livet som jøde var op  igennem 1900-tallet.

  Rigsdagen

  Denne bygning er først og fremmest verdenskendt for sin smukke kuppel, der giver besøgende en fantastisk udsigt over Berlin. 

  Rigsdagsbygningen huser i dag den tyske Forbundsdag og bygningen har eksisteret siden 1894. Den har altså været igennem flere meget forskellige historiske perioder og er ligeledes blevet brugt på forskellige måder. 

  I dag er Rigsdagen er symbol på det samlede Tyskland, det samlede Berlin og demokrati. 

  Hvad skal man ellers se i Berlin? 

  Det er ikke kun de store seværdigheder i Berlin, der lokker massevis af turister til byen hvert år. Berlin er en by med masser af historie, som du kan lære mere om på byens mange museer. Du finder også masser af gallerier og udstillinger, hvor du kan opleve spændende kunst i mange varianter. 

  I Berlin lukker alle butikker ned hver søndag. Dette er vedtaget ved lov. Derfor er Berlinerne på gaderne eller i parker og holder loppemarkeder i alle afkroge af byen. 

  Du finder masser af gastronomiske oplevelser og gode kaffebarer. Små hyggelige caféer som både kan være helt uden gluten og eller 100% vegansk.

  Berlin er en mangfoldig by, der rummer lidt af det hele og hvert kvarter har sin egen historie, puls og stemning. 

  Efterlad gerne en kommentar, hvis du har spørgsmål til vores Berlin-guide.  

  Kommentarer

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her

  Annonce

  Populære kategorier

  Mere inspiration til dig